Întrebări frecvente
Cât durează școala de șoferi? Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmez pentru înscrierea la o școală de șoferi? Cât costă școala de șoferi? Examenul cu poliția este gratuit? Pot achiziționa ore suplimentare dacă am fost școlarizat la altă școală de șoferi?
Întrebări importante
O școală de șoferi se alege după calitatea serviciilor oferite și experiența angajaților săi. Trebuie știu faptul că diferența dintre școlile de șoferi este făcută de instructorii auto și profesorii de legislație rutieră. Trebuie să ne informăm și să căutam pe internet cât mai multe date despre școala de șoferi.
Școala de șoferi are perioada de școlarizare de minim 30 de zile și maxim șase luni de la data începerii cursului teoretic. Înscrierea cursantului se face la sediul școlii de șoferi prin completarea unei cereri de înscriere, a unui contract de prestări servicii și depunerea la dosar a cazierului, avizului medical și psihologic.
Vârsta minimă obligatorie este de 17 ani și 6 luni pentru a se putea face înscrierea la o școala de șoferi pentru obținerea permisului de conducere categoria B. Până la vârsta de 17 ani și 9 luni se poate urma cursul teoretic iar apoi cursul practic, examenul cu poliția se poate susține după împlinirea vârstei de 18 ani.
Către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor din județul în care aveți domiciliul, reședința sau rezidența, se va depune un dosar care va conține:
- - dovada platii amenzii penale, daca e cazul. Important: termenul de 6 luni pentru redodandirea permisului anulat curge de la data achitarii amenzii penale!
- - cererea-tip, semnata de solicitant;
- fisa detinatorului, completata numai pe fata imprimatului cu datele personale ale solicitantului si semnata de catre acesta;
- – fisa medicala-tip cu avizul medicului ,,Apt pentru conducerea vehiculelor” din categoria sau subcategoria pentru care se solicita examinarea;
- – certificatul de cazier judiciar;
- - copia hotararii judecatoresti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta de Codul penal, dupa caz, ramasa definitiva;
- – copia actului de identitate;
- – chitantele de plata a taxelor aferente obtinerii permisului de conducere.
- – cerere catre comandant pentru aprobarea sustinerii examenului in vederea redobandirii permisului
Dupa ce ați promovat examenul teoretic luați legătura cu o școală de șoferi pentru a vă pune la dispoziție un autovehicul pentru proba practica!
Întrebări mai puțin importante
Răspunsul la această întrebare este în categoria -Prețuri- din meniul principal.
Scopul orelor suplimentare de conducere este de a te perfecționa și a putea să te descurci în toate situațiile. Se pot achiziționa ore suplimentare de conducere în baza unui contract de prestări servicii și înscrierea acestuia în registrul unic național al cursantului.
Da. Transferul către altă școală de șoferi este posibil dacă dvs. solicitați și se pot continua cursurile cu noua școala de șoferi de unde s-a rămas cu instruirea.